Wat is het Parkhuys en wat doen ze?

Parkhuys Almere is een inloophuis voor iedereen die zelf of in zijn of haar omgeving te maken heeft (gehad) met kanker ongeacht de ziektefase of prognose. Nagenoeg iedereen krijgt in zijn of haar leven direct of indirect te maken met deze vreselijke ziekte.

Het Parkhuys verbindt lotgenoten met elkaar door middel van diverse activiteiten. Naast diverse praatgroepen zijn er creatieve cursussen en is er ruimte voor beweging en ontspanning. Denk hierbij aan wandelen, Tai Chi, zingen, yoga, massage e.d. Dit is erop gericht om mensen het gevoel te geven even niet met de ziekte bezig te hoeven zijn. Tevens voelen mensen zich gesteund door het contact met elkaar.

Naast de reguliere activiteiten organiseert het Parkhuys tal van speciale activiteiten, zoals diverse informatieavonden, themalunches, verwendagen, een jaarlijkse catwalk en een kerstdiner.

In totaal zetten 49 vrijwilligers zich in voor het Parkhuys. Onlangs spraken wij Anneke Zwaan. Zij is de manager en zet zich vol passie in voor dit inloophuis en haar bezoekers.

Waarom deze Parkhuysloop?

Een van Anneke’s plannen is om de mogelijkheid te bieden om regelmatig met een groep lotgenoten te zwemmen.

Met name voor vrouwen die borstkanker hebben (gehad) kan er een drempel zijn om op reguliere tijden te gaan zwemmen. Fijner zou het zijn om speciaal een bad helemaal ter beschikking te hebben voor iedereen met de mogelijkheid na afloop samen een drankje te kunnen nuttigen. Zwemmen is namelijk ontzettend bevorderlijk voor het herstel na iedere vorm van kanker.

Loopgroep Run Your Way draagt dit initiatief een warm hart toe en door deze loop te organiseren willen wij Anneke helpen dit plan te realiseren.

Door op 3 maart te komen lopen steun jij Anneke en haar team deze zwemgroep op te starten. Schrijf je daarom zo snel mogelijk in door op deze link te klikken. En zegt het voort!

Andere manieren om het Parkhuys te steunen

Om dit alles mogelijk te blijven maken is behoorlijk wat geld nodig. De stichting ontvangt wel subsidie, maar dat dekt minder dan een derde van de totale begroting. Een gedeelte van het pand wordt verhuurd aan andere zorggerichte organisaties, maar de hulp van gulle gevers, sponsors en maatschappelijke partners is keihard nodig.

Daarnaast heeft Almere plekken zoals deze heel hard nodig.

Naast een gulle donatie stelt het Parkhuys regelmatig de deuren open voor het publiek. Er zijn open dagen. Zie hiervoor de agenda op de website. De eerstvolgende is op 2 februari www.parkhuysalmere.nl/aanbod/2-februari-2019-open-dag/ en staat in het teken van de wereldkankerdag op 4 februari.

Er zijn tevens diverse vrijwilligersfuncties vacant. Geinteresseerd? Kijk dan op www.parkhuysalmere.nl/steun-ons/word-vrijwilliger/.